Thursday, March 1, 2012

1.03 uno marzo giovedi - neljapäev

Tänane päev algas suht mornide nägudega kui hommikul köögis kokku saime. Sõime hommikut ja mõtlesime , et eile oli ikka vilets päev. Päike oli mõnus ja läksime siis keeletundi Rosalia oli kohal ja uuriti et kuidas on jne. Vastasime ,et viletsalt ja nii. Õppisime oma keelt siis saime teada jölle kui vähe me teame ja kui keeruline on kiirelt õppida aga eks mõni sõna ikka oli meeles .
Peale tundi ootasime siis Sandra ära ja rääkisime oma probleemidest, et kui raske on olla kui me näeme, et inimesed katsuvad aru saada ja seletad aga kokkuvõttes ei saa kumbki pool midagi aru. Sandra positiivselt vasta, et ärge muretsege et ega temal ka kulus kaks aastat ennem kui keele selgeks sai ( no aga sellele ta ei mõelnud , et meie oleme ainult 7 nädalat ) Lisaks veel , et need ettevõtted on soovinud ise meid sinna praktikale ja nad on huvitatud , et me neist aru saama hakkaksime kunagi.  Ja lõpetuseks päeva nael -kokkuvõttes on see ikkagi teie problemo kuna itaallased ei hakka nagunii inglise keelt õppima, et teistest aru saada ja vot nii ongi.  Andis veel võimalused , et kas õpime suhtlema või kodinad kokku ja kodu ära. Kuna  aga loobuda ei tahaks nagu siis katsume kõigest väest ikkagi edasi punnitada keelt.
Sai siis peale epistlit lõunale mindud ja mõeldud veel korteri rõdul , et mis saama hakkab tööl. Seadsime sammud siis bussile ja saime kenasti kohalegi. Kui töökotta sisse astusime siis oppaaa Andre, Vinzenso , Bruno kõik jumala rõõmsad, et buongiorno ja sedasi. Töökoja meister Bruno siis küsis , et millega kodu lähete ja me vastu et bussiga. Ta veel seletas kella ajast , et eks peate varem siis minema kuna buss läheb ju 18:50 ja töö lõpeb 19:00 me vastu et si, si. Päeva peale anti ka kindad ja õppisime jälle itaalia töövõtteid . Õhtul sai ka rehve isegi vahetada aga jälle Vinzenso et no , no . Ja kukkus ette näitama, järgmised õnneks lasi mul ikka vahetada aga ikka tuli ja õpetas , et kätt  ära seal hoia et võib haiget saada. Küll on ikka ennast hoidvad inimesed. Kui nad eesti töökodadesse saaks siis nad saaks vist infarkti või minestaks.
Päeva lõppedes Bruno juba tuli et ragazzi, autobus ja patsutas kella . Meie , et ok ja läksime siis riietuma. Ära minnes sai ilusti nägemist soovitud ja tuju oli väga hea. Bussijaamas tulid ka Sander ja Ragnar neilgi oli parem päev olnud. Tuju oli kõigil üle keskmise ainult Ragnar vist veits tujust ära- tal juhendaja pidavat veits isekas olema. Isegi buss tuli ja jõudsime 10 minutilise hilinemisega sööma Mare Lunasse oli makaron , tomatipastaga ja friikartulitega kanaliha. Kusjuures hea toit oli.
Õhtul sai keelt õpitud ja harjutused ära tehtud, kui tunnis homme hästi läheb siis lubati jäätsit välja teha!
Aga ongi kõik kell juba pool kaksteist ja vaja magama ära minna . Nii, et kuulmiseni.

No comments:

Post a Comment